My v NOARKU věříme v budoucí generace a jak důležitá je jejich podpora. Není proto žádným překvapením, že se Noark angažuje každoročně v různých aktivitách podporující školy a je velmi otevřený dávat pracovní příležitosti studentům.

Tento rok jsme přivítali 3 studenty z technických škol. 14denní praxe do byla na produktovém oddělení, kde pracovali po boku každého z našich „produkťáků“. Poznávali každodenní náplň práce, produkty a jejich rozvoj. Navíc si i vyzkoušeli v novém prostoru, jak správně s produkty manipulovat. Jejich zapojení i sestavení pak byla hračka.

Další pracoví příležitostí je 3měsíční stáž pro studenty z EU, letos z Francie. Přivítali jsme Tomase Fayolle na oddělní marketingu. Podílel na pomoci přípravy v rámci online i off-line marketingu. Prošli jsme přípravu prezentačních marketingových materiálů. Připravoval průzkumy a materiály potřebné při přípravě kampaní v rámci off-line i online prostředí.

V našem týmu máme Carlose Gonzáleze, který s námi začínal na pozici stážisty a rozhodl se s námi podělit o pár slov: „Jsem rád, že jsem se tehdy rozhodl pro spolupráci s Noarkem. Dnes už jsem tu 4 rokem a postoupil jsem o velký kus dopředu a těším se na další možnost postupu s Noarkem. S kýmkoliv jsem pracoval v rámci oddělení ale i mimo něj mi vždy pomohl a kolektiv mi dopřál tu možnost chuť se rozvíjet dál.“

Tímto ale naše snaha pomáhat studentům a školám nekončí. Navázali jsme kooperaci s Masarykovou univerzitou a během letošního roku jsme s angažovali při realizaci workshopu v rámci ToPSeCu (programu pro nadané studenty). Pod další aktivitu pak spadala výzkumná témata pro studenty marketingu. Poradili jsme studentům jak na pohovory na Dni s partnery. Tímto ale spolupráce nekončí a přijdou další zajímavé projekty. My se na ně těšíme!

Závěrem je projekt “Noark plní sny školám”, kde probíhala soutěž o hodnotné finanční ceny. Školám jsme dodali naše produkty a studenti měli možnost s nimi pracovat a vytvářet funkční projekty. Vzhledem k úspěšnosti prvního ročníku jsme se rozhodli soutěž opakovat - připravujeme druhý ročník! Plánujeme ho rozšířit i do dalších zemí.